5 grunner til at man burde ta ferien i Syden

Det finnes så utrolig mange reisedestinasjoner rundt i verden, og vår generasjon er mer globale enn noen gang før. Vi reiser til alle verdens kriker og kroker, og det er nærstående å tenke at det ikke lenger finnes steder som ikke ennå er oppdaget. Nordmenn generelt elsker å reise, men vi trekker ofte tilbake til den samme destinasjonen om og om igjen. Her kommer 5 gode grunner til hvorfor nordmenn elsker å reise til Syden.

Temperaturen

Selv om Syden ikke er definert som et spesifikt sted, eller spesifikke land, så er fellesnevneren at temperaturen er høy. Vi elsker å reise til steder med høye temperaturer for å få den tydelige kontrasten til kulden her hjemme. Spesielt når temperaturene synker og vinteren er på vei, da trekker vi sydover til varmen.

Vannet

Nordmenn på ferie finner man som regel i vannet. Det spiller ofte ingen rolle om det er i sjøen eller i bassenget, for så lenge temperaturen i vannet er god nok så bader vi. De aller fleste nordmenn lærer å svømme i tidlig alder, men det er veldig begrenset hvor ofte vi kan bade hjemme på grunn av kulden. Derfor elsker nordmenn å bade i Syden.

Butikkene

Ikke alle er like glade i å prute, men det finnes nok av små koselige og billige suvenirbutikker å besøke når man er i Syden. Man trenger stort sett ikke å bevege seg lengre enn noen meter før man finner en liten lokal butikk som selger brus, is og solkrem. De aller fleste byene har også flotte kjøpesentre med mange store og imponerende butikker som selger klær og smykker til veldig gode priser.

Billig

Turene til Syden pleier å være veldig vennlige for lommeboken. Man kan finne kjempegode restplasser til syden på flere forskjellige nettsteder, og man kan booke eksklusive all-inklusive billetter uten å bli ruinert. Det er heller ikke vanskelig å finne billige alternativer til overnatting, og det koster heller ikke mye å oppholde seg i de forskjellige landene sydover.

Vennlige

Alle som har reist sydover vet alt for godt at de lokale er glade i nordmenn. De har stort sett lært seg et par fraser som de insisterer på å vise frem når de ser og hører at de har nordmenn på besøk. Dette kan by på utallige gode opplevelser og hyggelige samtaler, og lokalbefolkningen pleier aldri å være vanskelige å be.